دیوار سبز (Green wall) که به عنوان باغ عمودی نیز شناخته میشود، اخیراً به یک روند رو به رشد در بافتهای مسکونی و تجاری تبدیل شده که این روزها بیشتر در کنار چوب پلاست فضایی متفاوت ایجاد میکند. قرار دادن دیوار سبز در فضاهای شهری نه تنها راحتی زندگی را افزایش میدهد، بلکه مجموعهای کامل از مزایا و همچنین انجام عملکردهای خاصی را ارائه میدهد.
در داخل یا خارج از خانه در فضای باز، چه به دیوار ثابت شده باشد چه نباشد، این دیوار را میتوان به روشهای مختلفی طراحی کرد. علاوهبر این، در هر زمینه و با هر سبک چیدمانی به خوبی تناسب دارد.
در این مطلب از چوب پلاس به سوالاتی همچون: دیوارهای سبز دقیقا چگونه ساخته میشوند؟ چه مزایایی ارائه میدهند؟ و … پاسخ دادهایم. همه چیزهایی که باید در مورد این موضوع بدانید و چندین نکته مفید برای ایجاد دیوار سبز اشاره شده است.
گرین وال یا دیوار سبز چیست ؟
دیوار گیاه چیزی نیست جز ساختاری از گیاهان زینتی و سبز که به صورت عمودی در انواع گلدانهایی مانند فلاورباکس چوبی یا فلزی و … رشد میکند و انواع مختلفی از گلها به آن متصل میشوند. این پدیده که بسیار مورد توجه است به خصوص در کنار متریالهایی مانند چوب پلاست که ظاهری شبیه به چوب طبیعی دارند زیباتر جلوه میکند. به طور کلی در پایه دیوار خاکی وجود دارد که از آب یا سنگریزه نیز تشکیل شده است تا گیاهان یا گیاهان بالارونده ریشه بدهند.
دیوار سبز (Green wall) معمولاً دارای سیستمهای آبیاری برای اطمینان از رشد و سرسبز نگه داشتن فضای سبز در طول زمان است. امروزه، این سیستمهای یکپارچه را میتوان حتی از راه دور، به روشی آسان و کاربردی، مدیریت کرد، بنابراین تعمیر و نگهداری را ساده میکند.
دیوار سبز را نباید با نمای خارجی رایج ساختمانهایی که در امتداد آنها گیاهان رونده رشد میکنند، اشتباه گرفت. دیوار گیاه به این دلیل مشخص میشود که سیستم رشد گیاهان در همان ساختار عمودی یکپارچه شده است، علاوهبر این که خود دیوارها میتوانند از گونههای از پیش کشت شده تشکیل شوند.
منظور از دیوار سبز، پوشش سبز یک سطح عمودی است که هم در بیرون و هم در داخل ساختمان ایجاد میشود. مانند بام سبز، سبز کردن عمودی یک راه عالی برای ایجاد یک گوشه طبیعی در یک فضای شهری است. در این حالت، فضای بسیار محدود در سطح زمین امکان ایجاد یک سطح سبز به متراژهای بسیار زیاد را فراهم میکند.
گرین وال یا دیوار سبز برای چیست ؟
دیوار سبز (Green wall) یا باغی که به صورت عمودی رشد میکند، تأثیر بصری مثبتی ارائه میدهد و به فضاهایی همچون پرگولا چوبی یا آلاچیق چوبی اجازه میدهد تا به راحتی سرسبز شوند. همچنین به شما امکان میدهد تا فضای سبز را در بافتهای شهری که جنبه طبیعت گرایانه آن وجود ندارد بیاورید.
از طریق این ساختارهای عمودی میتوان دیوارهای بتنی یا آجری نامطلوب را استتار کرد یا گوشهای از خانه را که قبلاً استفاده نشده بود، تزئین و به زیبایی دکوراسیون کرد.
دیوارهای سبز مدرن نیز وظیفه مهم افزایش بهرهوری انرژی ملک را انجام میدهند. گیاهان دمای ساختمانهایی که در معرض نور خورشید هستند و همچنین میزان گرمایی که از بیرون خارج میشود را کاهش میدهند.
فرآیند تعرق گیاهان همچنین دمای داخلی خانه را کاهش میدهد و باید در نظر داشت که مقدار کافی گیاهان یا گلهای زینتی میتواند سطح سر و صدا را محدود کند و در نتیجه راحتی صوتی بیشتری ایجاد کند.
دیوار سبز از نظر اقتصادی، زیست محیطی و اجتماعی مزایای زیادی دارد. دیوار سبز به تصفیه هوا، کاهش دمای محیط خارجی، تنظیم دمای داخل و تشویق تنوع زیستی در شهر کمک میکند.
دیوارهای سبز نیز یکی از عناصر مهم معماری آماده رویارویی با تغییرات آب و هوایی هستند. انگار همین کافی نبود، یک محیط سرسبز خیلی بیشتر از خاکستری شهرهای ما تاثیر مثبتی روی روحیه دارد. برای کشف تمام مزایای دیوار سبز به ادامه مطلب بروید.
مزایای گرین وال یا دیوار سبز چیست ؟
مزایای ارائه شده توسط باغهای عمودی بواسطه دیوار یا پرچین چوبی دیگر تنها به مشخصات صرفا زیبایی محدود نمیشود. نگاه کردن و تحسین یک دیوار گیاهی سرسبز مطمئناً یک تجربه خوشایند است، اما چیزهای بیشتری برای در نظر گرفتن وجود دارد.
فضای سبزی که به صورت عمودی توسعه مییابد، فضاها را سالمتر میکند، زیرا به طور مناسب تصفیه و مرطوب میشود و در نتیجه به گردش لازم هوا میرسد.
به لطف مطالعات روی آلودگی، متوجه شدیم که گیاهان تأثیر مثبتی بر کیفیت هوا دارند. تصفیه از طریق میکروبهای موجود در ریشهها انجام میشود که از مواد شیمیایی دوباره استفاده میکنند و آنها را به مواد مغذی با ارزش تبدیل میکنند.
همچنین لازم است تأثیرات مثبت متعددی را که دیوار گیاه میتواند در سطح احساسی داشته باشد در نظر گرفت. دیوار سبز شما را شادتر و پربارتر میکند، به شما کمک میکند تا با لبخند با فعالیتهای روزانه روبرو شوید و نیاز طبیعی به نزدیک بودن به طبیعت را برآورده میکند. این اصل در زمینه بیوفیلیا به خوبی شناخته شده است: رنگ سبز باعث افزایش خوش بینی، توجه و خلق و خوی خوب میشود.
مطالعات متعدد در مورد این موضوع نشان داده است که تماس با فضای سبز باعث کاهش پرخاشگری، حالتهای اضطراب و به طور کلی رفتارهای منفی میشود.
به طور خلاصه امروزه میتوان گفت که زندگی در احاطه پوشش گیاهی به معنای مبارزه با استرس و خستگی روحی نیز هست. همه اینها توسط واکنش طبیعی بدن انسان زمانی که توسط عناصر طبیعی احاطه شده است، ایجاد میشود.
امروزه به لطف فناوریهای ویژهای که بهطور خاص برای کاهش آلودگی هوا طراحی شدهاند و زندگی را بهتر میکنند، میتوان دیوارهای سبز و هوشمندی ایجاد کرد که قادر به عمل موثر بر گردش هوا باشند.
نکات و ایدههایی برای ایجاد دیوار سبز
دیوارهای سبز را میتوان در داخل یا بیرون ساخت. فضاهای داخلی که معمولاً نگهداری آنها سادهتر است، از نظر گسترش دارای محدودیتهایی هستند، زیرا باید با متراژ مربع موجود سازگار شوند.
امروزه، دیوارهای گیاهی هیچ محدودیتی برای خلاقیت قائل نیستند، زیرا حتی میتوان آنها را در کنار وان حمام، در امتداد پلهها، برای تزئین محوطه استخر و موارد دیگر ایجاد کرد. دیوار گیاهان زنده با استفاده از اسکلت ساخته شده از تختههای چوبی یا قابهای ساخته شده از پالت میتواند به عنوان یک حصار نیز عمل کند.
با این حال، دیوار سبز به یک دیوار محکم، حتی متشکل از ماژولهای پلاستیکی مقاوم نیاز دارد تا گیاهان را بدون ترس از فروریختن آنها، به طور پایدار قرار دهد. ماژولهای دیوار را میتوان به دلخواه ترکیب کرد تا شکل را برای انطباق با فضای موجود بازسازی کند.
کیتهای مختلفی برای ایجاد سیستمهای دیوار زنده در بازار وجود دارد. آنها به راحتی جمع میشوند و همچنین با یک سیستم آبیاری یکپارچه تکمیل میشوند تا تعمیرات دورهای را حتی سریعتر انجام دهند. کیتها را میتوان با ظروف کامل با گیاهان چند ساله، یکساله، گیاهان معطر یا میوهها پر کرد تا فضای رنگی بسیار جالبی ایجاد شود.
گیاهان مناسب برای گرین وال یا دیوار سبز چیست ؟
گیاهان بسیار زیادی برای استفاده در دیوار سبز وجود دارد. گلهای زینتی باید با دقت انتخاب شوند، نه تنها بر اساس سلیقه شخصی شما، بلکه با در نظر گرفتن مورد خاص و همچنین هدفی که دیوار سبز باید انجام دهد.
یک قانون خوب این است که گیاهان را به گونهای گروه بندی کنید که گیاهان بالایی گونههای پایینی را سایه نزنند. استفاده از انواع سایز کوچک که بر اساس رنگ از هم جدا شوند، کار را سادهتر و چشم نوازتر میکند.
به طور کلی از گیاهان آپارتمانی یا گرمسیری برای حیات بخشیدن به دیواره داخلی گیاه استفاده میشود، زیرا به خوبی در برابر تغییرات دما و تغییرات رطوبت مقاومت میکنند. با این حال، همیشه میتوانید از گیاهان پلاستیکی یا خزههای شیمیایی برای نگهداری ساده استفاده کنید.
هنگامی که گیاهان مناسب را انتخاب کردید، تنها چیزی که باقی میماند این است که آنها را در ظرفهایی مانند : فلاورباکس یا گلدان قرار دهید. آنها باید محکم به سازه ثابت شود، با استفاده از پیچ یا گیره، با رعایت فواصل دقیق یا به صورت پلکانی، همیشه از پایین به بالا کار کند. در طول این مرحله میتوان از سطح روح برای نتیجه دقیقتر استفاده کرد.
پس از تکمیل دیوار سبز
پس از تکمیل دیواره گیاهی، آبیاری را از بالا شروع کنید و اجازه دهید آب به آرامی و بدون زیادهروی جریان یابد. شلنگ یا قوطی آبیاری میتواند به این عمل کمک کند. کسانی که دیوار سبز را نزدیک دیوار قرار میدهند، باید همیشه یک غشای ضد آب وصل کنند تا از مشکلات احتمالی رطوبت جلوگیری شود.
معمولاً یک دیوار گیاه باید هفتهای یک بار آبیاری شود. اما همه اینها به نوع گیاهان انتخاب شده، مکان، آب و هوا و فصل بستگی دارد. در هر صورت، برای درک میزان آبیاری، ممکن است مفید باشد که انگشت خود را در خاک فرو کنید تا خشک شدن کمپوست بررسی کنید.
مراقبت از گیاهان نیز به ویژه در طول تغییرات فصلی، از طریق کوددهی دورهای و حذف قسمتهای خشک یا برگهای زرد مهم است. در صورت لزوم، گونهها نیز باید هرس شوند، همه اینها برای تشویق شکوفههای جدید و در نتیجه داشتن یک باغ زیبا در تمام طول سال.